Πατριάρχης Γεωργίας: Η εκδημία του Πατριάρχη Νεόφυτου είναι μεγάλη απώλεια για την Ορθοδοξία

Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β’ εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτου. Σε μήνυμα που απέστειλε στην Ιερά Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ο Πατριάρχης Γεωργίας αναφέρθηκε σε μια σημαντική απώλεια τόσο για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας και τη Βουλγαρία όσο και ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας δήλωσε: «Υπηρέτησε το αξίωμα του κορυφαίου ιεράρχη για έντεκα χρόνια. Αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην Εκκλησία από τα νεανικά του χρόνια και με ανιδιοτελή μόχθο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο».

Το μήνυμα εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, τον Κλήρο και τον πιστό λαό, εκφράζοντας τη λύπη του για το θάνατο του Πατριάρχη Νεόφυτου. “Προσευχόμαστε ο Φιλέσπλαχνος Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του μεταστάντος Πατριάρχη Νεόφυτου ‘ἐν σκηναῖς δικαίων τάξαι, ἐν κόλποις Ἀβραάμ ἀναπαύσαι'”, καταλήγει ο Πατριάρχης.

Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία:

Προς την Ιερά Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας

Η εκδημία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου είναι μεγάλη απώλεια τόσο για την Εκκλησία σας όσο και για ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία. Υπηρέτησε το αξίωμα του κορυφαίου ιεράρχη για έντεκα χρόνια. Αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην Εκκλησία από τα νεανικά του χρόνια και με ανιδιοτελή μόχθο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, τον Κλήρο και τον πιστό λαό της και εκ μέρους της Εκκλησίας της Γεωργίας και, προσωπικά εκ μέρους μου, εκφράζουμε τη θλίψη μας για το θάνατο του Αγιώτατου.

Προσευχόμαστε ο Φιλέσπλαχνος Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του μεταστάντος Πατριάρχη Νεόφυτου “ἐν σκηναῖς δικαίων τάξαι, ἐν κόλποις Ἀβραάμ ἀναπαύσαι”.

Μετάφραση: Θάνος Χρυσανθόπουλος