Πατριάρχης Δανιήλ: Η Εκκλησία της Ρουμανίας έχει δεσμούς αιώνων με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας έχει δεσμούς αιώνων με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος.

Το παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία η οποία μετέφερε τα λείψανα του Αγίου Θωμά του Απόστολου και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνη για προσκύνημα στη Μονή Παντοκράτορα στη Ρουμανία.

Χιλιάδες Ρουμάνοι πιστοί προσκύνησαν τα ιερά λείψανα στην εν λόγω μονή που βρίσκεται στην περιοχή Τελεορμάν. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή με τον αγιασμό που χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος μαζί με επτά Ρουμάνους ιεράρχες.

Χθες μεταφέρθηκαν στην κατοικία του Πατριάρχη Δανιήλ στη ρουμανική πρωτεύουσα, το Βουκουρέστι.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε την τιμία κάρα του Αγίου Θωμά του Απόστολου και την τιμία χείρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνη. Το προσκύνημα σε αυτά τα ιερά λείψανα εντείνει τη χαρά του εορτασμού του Πάσχα στη χώρα μας”, ανέφερε ο Πατριάρχης κ. Δανιήλ.

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε την ελληνική αντιπροσωπεία και τόνισε πως “αυτή η χαρά μας, δείχνει τον αδελφικό δεσμό μεταξύ των αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών και μεταξύ των λαών μας, Ελλήνων και Ρουμάνων.

Είναι μεγάλη ευλογία, καθώς σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας, είναι καλό να επιβεβαιώνεται η πνευματική σύνδεση που βασίζεται στην πίστη στον Ιησού Χριστού, τον νικητή του θανάτου και τον δωρητή μιας άλλης ζωής, της αιώνιας, ουράνιας ζωής”.

Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας ανέφερε ακόμη ότι οι δεσμοί της Ρουμάνικης Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, “είναι δεσμοί αιώνων”.

Φωτογραφίες: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene