Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε Μητροπολίτη Επιφάνιο: Σας υποστηρίζουμε σθεναρά ως Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος στην Ίμβρο, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια ιεροσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Θεόδωρο για την αδελφική του αγάπη και υποστήριξη και του δώρισε ένα βιβλίο για τη δημιουργία της Τοπικής Εκκλησίας.

Ως απάντηση, ο Πατριάρχης Θεόδωρος εξέφρασε την ισχυρή υποστήριξη για την ανάπτυξη της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Ως δεύτερος και αποστολικός θρόνος, ακολουθήσαμε την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πρώτου μεταξύ των Πρωτευόντων, και υποστηρίζουμε σθεναρά τον Μακαριώτατό ως Προκαθήμενο, ευχόμενοι κάθε επιτυχία», είπε ο Παατριάρχης Θεόδωρος.

Σε ανάμνηση της λειτουργίας, ο Πατριάρχης χάρισε στον επικεφαλής της Εκκλησίας της Ουκρανίας, ένα εγκόλπιο, που απεικονίζει τη φυγή της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο.

«Γνωρίζουμε ότι έχετε την Ουκρανία στην καρδιά σας και θα είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να σας υποδεχτούμε», δήλωσε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν άτομα της συνοδείας του Μητροπολίτη Επιφανίου, καθώς και ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα.