Πατριάρχης Αλεξάνδρειας: Η Ελένη Βαφειάδη με τη σεμνότητά της στόλιζε την παροικία μας

© ekalexandria.org

Το μεσημέρι της 13ης Ιανουαρίου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έψαλε το «Αιωνία η μνήμη» της Ελένης Βαφειάδη, η οποία αποδήμησε εις Κύριον χθες.

«Θλίβομαι γιατί αυτή η εκκλησία με καλεί να αποχαιρετήσω και πάλι έναν άνθρωπο που αγάπησα και με αγάπησε, την Ελένη Βαφειάδη, που πήγε να συναντήσει τον αγαπημένο της σύζυγο Ισίδωρο Βαφειάδη. Καλό της ταξίδι!», τόνισε, σύμφωνα με το ekalexandria.org, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος στην εξόδιο ακολουθία της Ελένης Βαφειάδη που διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΕΚΑ και είχε προσφέρει στην παροικία.

Παρών ήταν ο γιος της, ο Ανδρέας Βαφειάδης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, που συνεχίζει το έργο του πατέρα του και την προσφορά της μητέρας του, η αδελφή του, τα εγγόνια της.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, τελώντας την ακολουθία με τη συμμετοχή του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσου και του Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού, εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την οικογένειά της.

«Με τη σεμνότητά της, στόλιζε την παροικία μας. Υπήρξε παράδειγμα τιμιότητας, ευγένειας και αριστοκρατικότητας. Μία αρχόντισσα της παροικίας μας. Μία αξιοπρεπής και ευλογημένη μητέρα, που έφυγε για το χώρο του Θεού, τον οποίο πίστευε και αγαπούσε, διότι υπήρξε συνειδητή χριστιανή, συνειδητή μητέρα, συνειδητή πατριώτισσα», είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

«Να είστε ευλογημένοι και η ευχή της μητέρας σας να είναι ανάμεσά σας, η μνήμη της αιώνια και το παράδειγμά της το ευλογημένο να το έχουμε για την υπόλοιπη πορεία της ζωής μας», πρόσθεσε.

© ekalexandria.org
© ekalexandria.org
© ekalexandria.org