Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Ας μην είμαστε μόνο υπερήφανοι για τους προγόνους μας, αλλά ας κάνουμε κάτι κι εμείς για τα παιδιά μας

Διακόσια χρόνια πέρασαν από την ημέρα που μια χούφτα Ελλήνων τόλμησε το ακατόρθωτο, να ξεσηκωθεί απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και να πολεμήσει με σθένος για την Ελευθερία, την Πατρίδα, τη Θρησκεία, την Ελληνική Γλώσσα. Διακόσια χρόνια πέρασαν και το Ελληνικό Κράτος έχει προ πολλού θεμελιωθεί, έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βρίσκεται σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης.

Με αφορμή την μεγάλη γιορτή των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σύμφωνα με το ekkairo.gr, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ως θεματοφύλακας του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Αίγυπτο, έχει αναφερθεί στη βαριά κληρονομιά που φέρουμε οι Έλληνες στους ώμους μας από τους πρωτεργάτες του 1821. Επίσης, συμβουλεύει να μην επαναπαυόμαστε: «Ας μην είμαστε, λοιπόν, μόνο υπερήφανοι για τους προγόνους μας, αλλά ας κάνουμε κάτι, για να νιώσουν και τα δικά μας παιδιά υπερήφανα για εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι σε αυτό το κομβικό σημείο η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και οι Αιγυπτιώτες προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους και να διατηρίσουν την ελληνική τους ταυτότητα και κληρονομιά.