Πατριαρχικό και Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέσθηκε στο Λονδίνο (ΦΩΤΟ)

Στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας τελέστηκε χθες, 23 Οκτωβρίου 2022, στο Λονδίνο Πατριαρχική και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Μ. Βρετανία, ο Πατριάρχης θα έχει συνάντηση με τον Λόρδο Ahmad του Wimbledon, Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Ασία και τα Ηνωμένα Έθνη.

Επίσης, θα επισκεφθεί τον Ι. Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστολών Hertfordshire, όπου θα ευλογήσει την έναρξη των Κοινωφελών δραστηριοτήτων του, θα έχει συναντήσεις με Χριστιανούς ηγέτες του Λονδίνου, καθώς και με τους Πρέσβεις της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Ραπτάκη και της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Umit Yalcin.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, Βιβλιοφύλακας του Πατριαρχείου, Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος, Αρχειοφύλακας του Πατριαρχείου, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλλης, Πατριαρχικός υπάλληλος.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο