Πατριαρχείο Σερβίας: Σφετερισμός του ονόματος του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας Παύλου

Η Υπηρεσία Πληροφοριών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέδωσε προειδοποιητική δήλωση προς τους πιστούς σχετικά με τον σφετερισμό του ονόματος του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας Παύλου από άτομα που επιδιώκουν κέρδος.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών τονίζει ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει καμία σχέση με την ιστοσελίδα “Πατριάρχης Παύλος – Ηλεκτρονικό Κατάστημα” (patrijarhpavle.rs) ή τον λογαριασμό του στο Instagram. Είναι σημαντικό για τους πιστούς να γνωρίζουν ότι η πώληση βιβλίων και άλλων αντικειμένων μέσω αυτών των πλατφορμών όχι μόνο στερείται υποστήριξης από την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και αποτελεί σημαντικό κίνδυνο.

Δυστυχώς, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών της Σερβικής Εκκλησίας, ορισμένα άτομα καταφεύγουν στην εκμετάλλευση της αξιότιμης μνήμης του Πατριάρχη Παύλου και της ιερότητας της θέσης του για τα δικά τους παράνομα οικονομικά κίνητρα.

Η δήλωση αναφέρει: «Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο εξαπατούν τους πιστούς, αλλά και ατιμάζουν την κληρονομιά του Πατριάρχη Παύλου και τον ιερό θεσμό που εκπροσωπούσε».

Πηγή: Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία