Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Απονομή τίτλων στους αποφοίτους της Σχολής του Αγίου Δημητρίου

Το απόγευμα της Τρίτης, 23 Μαΐου 2023, έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του παρά την Νέα Πύλη ξενοδοχείου Notre Damme η 35η τελετή της απονομής τίτλων στους δέκα τρεις αποφοίτους της Σχολής του Αγίου Δημητρίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Την τελετή αυτή τίμησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος υπό του Επιθεωρητού των Αραβικών Σχολών του Πατριαρχείου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, του Γέροντος Αρχιγραμματέως Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του Αρχιεπισκόπου Πέλλης κ. Φιλουμένου, του π. Φάραχ Μπαντούρ, του π. Ήσσα Μούσλεχ και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα, των καθηγητών και των γονέων και συγγενών των αποφοίτων.

Η τελετή αυτή άρχισε διά του Παλαιστινιακού και του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου και δι’ αναγνώσεως Περικοπής εκ της Αγίας Γραφής. Η τελετή περιέλαβε επίσης άσματα και χορευτικά δρώμενα υπό των μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής και ομιλία του πολυετούς στην εκπαιδευτική πείρα διευθυντού της Σχολής κ. Σαμήρ Ζανανήρι.

Στην ομιλία του ο Διευθυντής παρουσίασε το από τριακονταπενταετίας επιτελούμενο σημαντικό εκπαιδευτικό έργο της Σχολής και του έτους τούτου και επήνεσε τον Μακαριώτατο για την συμπαράσταση του Πατριαρχείου στην Σχολή.

Μία μαθήτρια της Σχολής προσέφερε στον Πατριάρχη ανθοδέσμη ως εκδήλωση ευχαριστίας για την συμπαράστασή Του στην Σχολή.

Ένας εκ των μαθητών προσεφώνησε τον Μακαριώτατο στην Αραβική γλώσσα, μία μαθήτρια στην Αγγλική και ένας μαθητής στην ελληνική γλώσσα. Και οι τρεις εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τους καθηγητές τους και προς τον Πατριάρχη για την υποστήριξη του Πατριαρχείου προς την Σχολή.

Εψαλησαν Παλαιστινιακά άσματα και χορεύτηκαν Παλαιστινιακοί και Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί. Με την διδασκαλία της κ. Παναγιώτας Καφετζή και με την εκτέλεση του κ. Νικολάου Μιχαηλίδου εψάλησαν Ποντιακά άσματα και χορεύθηκαν Ποντιακοί χοροί.

Ακολούθησε η προσφώνηση του Πατριάρχη διά στόματος π. Ήσσα και η απονομή των τίτλων από τον Πατριάρχη στους απόφοιτους δίνοντάς τους την ευχή για καλή Πανεπιστημιακή και κοινωνική επιτυχία.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων