Πατριαρχείο Γεωργίας για Αμπχαζία: Έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον στη χώρα που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα

Συνάντηση στρογγυλής τραπέζης πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχείο της Γεωργίας, αναφορικά με το θέμα της Αμπχαζίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πατριαρχείου της Γεωργίας, της κυβέρνησης της Αμπχαζίας, του Ανωτάτου Συμβουλίου της Αμπχαζίας και της κοινωνίας της Γεωργίας.

Σκοπός της συνάντησης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου Γεωργίας, ήταν να συζητηθούν τα γεγονότα που σχετίζονται με το πρόβλημα της σύγκρουσης στην Αμπχαζίας.

“Δυστυχώς, η γεωργιανή πλευρά, έχοντας εμπλακεί σε έναν πόλεμο πληροφοριών με τις δυνάμεις που εργάζονται εναντίον της Γεωργίας, δεν είναι ακόμη σε θέση να παράσχει επαρκώς αντικειμενικές πληροφορίες για τη σύγκρουση σε διεθνές επίπεδο.

Σε αυτό προστίθεται η δημιουργία ενός τέτοιου περιβάλλοντος ενημέρωσης στον γεωργιανό χώρο, που βλάπτει τα εθνικά και κρατικά συμφέροντα και υποστηρίζει τις αυτονομιστικές δυνάμεις, εκουσίως ή ακουσίως”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σημειώθηκε ακόμη ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει διεθνής υποστήριξη για την υλοποίηση της “δίκαιης φιλοξενίας του Γεωργιανού λαού, που είναι να αποκαταστήσει ειρηνικά την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του”.