Πασχαλινές “ανακατωσούρες”

Η υπόθεση «Πάσχα 2021» έκανε άνω κάτω και φέτος το Μέγαρο Μαξίμου. Για το δίδυμο Γεραπετρίτη – Σκέρτσου υποθέτω η Εκκλησία είναι κάτι το εξωτικό.

Μερικές από τις προτάσεις που φέρονται να έκαναν ήταν απίθανες. «Γιατί να μην γιορτάσουμε την Ανάσταση την Κυριακή το πρωί, ώστε να μην ξενυχτήσουμε το βράδυ του Μ. Σαββάτου και σπάσουμε τα περιοριστικά μέτρα; Να γίνει η περιφορά του Επιταφίου εντός του Ναού και να μην αργήσουμε πολύ-πολύ».

Τέτοια ωραία πράγματα ακούστηκαν και φυσικά -γιατί εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου δεν φαίνεται να έχουν και πολύ αίσθηση για το πώς μυρίζει το λιβάνι- . Έχω αρχίσει να κατανοώ την απελπισία του Πρωθυπουργού όμως ο ίδιος επέλεξε τους συνεργάτες του από τη δεξαμενή της Δράσης και του Ποταμιού.

Στη Νέα Δημοκρατία (ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ) την Εκκλησία τουλάχιστον τη σέβονταν. Όποιος δεν προέρχεται δανεικός από άλλους χώρους και κόμματα και ξέρει την ταυτότητα αυτού του τόπου, θα κατανοούσε πως αυτή η εμμονή θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Και ύστερα αναρωτιούνται γιατί κατρακυλάνε στις δημοσκοπήσεις στους νοικοκυραίους και τους οικογενειάρχες και όσοι πολιτικοί δείχνουν σεβασμό στην Εκκλησία και τις αξίες της δύσμοιρης τούτης πατρίδας πάνε πρίμα.

“Μελχισεδέκ”