Παρουσία πέντε Μητροπολιτών γιόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μαντινείας Αλέξανδρος (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αλεξάνδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Ποιμενάρχης αυτής κ.κ. Αλέξανδρος.

Στο ανακαινισθέν παλαιόν Μοναστήριον της Παναγίας επί του όρους Τσεμπερού στο χωριό Πάπαρι Μαντινείας, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου, Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου.

Συμπροσευχόμενοι στο ιερό Βήμα παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος ο οποίος νωρίτερα τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Κάτω Ασέας.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προχείρησε με το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου τον Ιερομόναχο Ιάκωβο Κωνσταντίνου, αδελφό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καλτεζών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εγκαρδίως τους παρισταμένους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και Φορέων, καθώς και τους πιστούς, που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Αλέξανδρο, αλλά και να ευχηθούν στον ίδιο.

Το λόγο κατόπιν έλαβε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Αλέξανδρο και στο πρόσωπο του εορτάζοντος Μητροπολίτου που με την ζωή και τα έργα του τιμά και μιμείται τον φερώνυμο του Άγιο.

Εξέφρασε δε και εκ μέρους των υπολοίπων Αρχιερέων, την αγάπη, τον σεβασμό την τιμή και τις ευχές προς τον Σεβασμιώτατο.

Χρήστος Μπίτας