Παραμονή Θεοφανείων στην Μητρόπολη Θηβών

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής των Θεοφανείων, ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βαγίων (Μαζαράκι), όπου χοροστάτησε στην ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια τον Μεγάλο Αγιασμό.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στην Καθηγουμένη Ευπραξία μοναχή και στην αδελφότητα της Μονής για τη νέα χρονιά και την αυριανή μεγάλη εορτή των Θεοφανείων.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης μετέβη στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων της Μητροπόλεως “Ο Άγιος Βλάσιος” στη Λιβαδειά, όπου επισκέφθηκε όλους τους τροφίμους του Θεραπευτηρίου και αυτούς που είναι κατάκοιτοι στα δωμάτιά τους, συνομίλησε μαζί τους, τους ευχήθηκε για το νέο έτος και τους μοίρασε δώρα. Επίσης, ευχήθηκε στη Διευθύντρια και τους εργαζόμενους του Θεραπευτηρίου καλή δύναμη στο έργο τους, καλή και ευλογημένη χρονιά στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης, όπως όλες αυτές τις ημέρες, πραγματοποίησε κατ΄οίκον επισκέψεις σε ασθενείς και μοναχικούς ανθρώπους για να τους ευχηθεί για τις άγιες ημέρες προσφέροντάς τους γλυκά και δώρα, ένα πατρικό χάδι και ένα γλυκό λόγο.

Το απόγευμα ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στον Εσπερινό των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας.