Πάπας Φραγκίσκος για Κύριλλο: Ο Πατριάρχης δεν μπορεί να μετατραπεί σε παπαδάκι του Πούτιν

Συνέντευξη στην ιταλική Corriere della Sera έδωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Πατριάρχη Μόσχας, και στη στάση που κρατά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ertnews.gr, αν ο Κύριλλος είναι ο άνθρωπος που μπορεί ‘να πείσει’ τον Πούτιν, το άρθρο τονίζει πως “ο Ποντίφικας κουνάει το κεφάλι του” και λέει: “Μίλησα με τον Κύριλλο για σαράντα λεπτά μέσω Zoom. Τα πρώτα είκοσι, με ένα χαρτί στο χέρι, μου διάβασε όλες τις δικαιολογίες για τον πόλεμο.

Άκουσα και του είπα: Δεν καταλαβαίνω τίποτα από αυτό. Αδελφέ, δεν είμαστε κληρικοί του Κράτους, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα της πολιτικής, αλλά του Ιησού. Είμαστε ποιμένες των ίδιων αγίων λαών του Θεού, γι αυτό και πρέπει να αναζητήσουμε την Ειρήνη και να κάνουμε τα όπλα να σιγήσουν”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος επίσης πρόσθεσε πως “ο Πατριάρχης δεν μπορεί να μετατραπεί σε παπαδάκι του Πούτιν” και τόνισε πως η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των δύο θρησκευτικών ηγετών στην Ιερουσαλήμ στις 14 Ιουνίου “θα ήταν η δεύτερη πρόσωπο με πρόσωπο”.

Αν και δεν έχει ουδεμία σχέση με τον πόλεμο “τώρα όμως συμφωνεί κι αυτός: ας σταματήσουμε, θα μπορούσε να είναι ένα διφορούμενο μήνυμα”.