Πανηγύρισε ο πάλαι ποτέ Μητροπολιτικός Ναός Αγίας Ελένης Μυκόνου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον ιστορικό, πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ελένης, στο Κάστρο της Μυκόνου, πλησίον του αχειροποίητου Ναού της Παραπορτιανής.

Συμμετείχαν ο Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Μυκόνου και Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός και οι Διάκονοι.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στυλ. Πρίγκου, ο οποίος διακόνησε και το Αναλόγιο του Ναού, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Γκέλος, ο Επιχειρηματίας κ. Κωνστ. Μαστοράκης, ο Σεβαστοκάτορας και Προνοιάρχης του Ναού κ. Φραγκίσκος Νάζου και Μυκόνιοι πιστοί, οι οποίοι τήρησαν με προσοχή τις επιβεβλημένες διατάξεις υγειονομικής προστασίας.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού μίλησε περί του ταφέντος και αναστάντος σεσαρκωμένου Θεού και τεθεωμένου Ανθρώπου, αναφέρθηκε στους σήμερα τιμωμένους Αγίους Βασιλείς και Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη και την προσφορά τους προς την Εκκλησία, υπογραμμίσας την τιμή, που ανέκαθεν απονέμουν οι Χριστιανοί προς τους Αγίους και τους Μάρτυρες της Εκκλησίας, ανεγείροντας προς τιμήν τους Ναούς.

Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Προνοιάρχη του Ναού κ. Φραγκίσκο Νάζο για την μέριμνά του προς αυτόν, ο οποίος προσφάτως ανακαινίσθηκε υπό την επιστασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, και ο οποίος περικλείει πολύτιμα ιερά κειμήλια και άγιες εικόνες και του προσέφερε, μαζί με τον Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, Εικόνα της Θεοτόκου, περιβεβλημένης με ρόδα της ανοίξεως.

Τέλος, ευχήθηκε στον εορτάζοντα Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά και σε όλους και όλες που εορτάζουν σήμερα και απηύθυνε τις πασχάλιες ευχές του σε όλους τους παρισταμένους.