Πανηγύρισε η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ελβετία

Με την δέουσα τάξη και συμφώνως με τα επιβληθέντα υπό της Ελβετικής Συνομοσπονδίας και του Καντονίου του St. Gallen περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID–19, εορτάστηκε και φέτος η εορτή των Αγίων θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην φερώνυμη Ενορία της Μητροπόλεως Ελβετίας στο St. Gallen (Β.Α. Ελβετία).

Την Κυριακή του Παραλύτου, 23 Μαΐου 2021, πλησιέστερη Κυριακή προς την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Φανούριο Θολιώτη, τον Αρχιδιάκονό του Γαβριήλ Μπαρατασβίλι και τον Διάκονο Ματθαίο Λαδά, μετέβη στον πρότριτα πανηγυρίσαντα Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης St. Gallen, της Ενορίας Ανατολικής Ελβετίας και Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν.

Ο Μητροπολίτης Ελβετίας παρέστη στον Εσπερινό του Σαββάτου και την Κυριακή χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό.

Στην προσφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος, διαβίβασε την ευλογία και τις συγχαρητήριες ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, επί τη εορτή της Ενορίας, ενώ μίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα και συνεχάρη τον νέο Ιερ. Προϊστάμενο της Ενορίας Αρχιμ. Δαμασκηνό Κασσώτη και τα μέλη του Ενοριακού Συμβουλίου για την οργάνωση της πανηγύρεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος είχε συνεργασία με τα μέλη του Διοικητικού (ενοριακού) Συμβουλίου, όπου και αποφασίσθηκε η αναγκαία αριθμητική διεύρυνση του Οργάνου, με την είσοδο μελών. Στο τέλος παρατέθηκε στην παρακείμενη αίθουσα εόρτιο άριστο.