Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίων Τριών Ιεραρχών Στρασβούργου

Κατά το τετραήμερο από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2022 ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος μετέβη στο Στρασβούργο και στην ευρύτερη περιοχή της Αλσατίας.

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου ευλόγησε την βασιλόπιττα των παιδιών του Ελληνικού Σχολείου του Στρασβούργου. Στην συνέχεια χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών Στρασβούργου και μίλησε για την προσωπικότητα και το έργο των Μεγάλων αυτών Πατέρων και Οικουμενικών Διδασκάλων.

Την επομένη, Κυριακή 30 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Saint Thomas, ο οποίος παραχωρείται κάθε έτος ευγενώς από την Προτεσταντική Εκκλησία του Στρασβούργου, και μίλησε στους πιστούς αναφερόμενος στα κοινά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των τριών τιμωμένων Αγίων καθώς και στο μήνυμα που στέλνει η Εκκλησία προς τον σύγχρονο κόσμο μέσω του κοινού εορτασμού τους. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλόγησε την βασιλόπιττα της Ενορίας. Το απόγευμα της Κυριακής μετέβη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Biscwiller για την τέλεση του Εσπερινού και την κοπή της βασιλόπιττας της Ενορίας, η οποία αποτελείται ως επί το πλείστον από Έλληνες της Τενέδου.

Κατά την παραμονή του στο Στρασβούργο, ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της Αγίας Έδρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Mgr Marco Ganci, με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο του Στρασβούργου Mgr Luc Ravel, με τον Πρόεδρο των Προτεσταντικών Εκκλησιών Αλσατίας-Λωραίνης Pasteur Christian Albecker, με τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Στρασβούργο κύριο Παναγιώτη Μπεγλίτη, με τον Πρέσβη της Κύπρου στο Στρασβούργο κύριο Σπυρίδωνα Αττά, με την Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Δέσποινα Χατζηβασιλείου καθώς και με Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες.