Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός στην Κομοτηνή για την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης

Το πρωί του Σαββάτου, 13ης Μαίου 2023, και περί ώραν 10:30 π.μ. στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Κομοτηνής, παρουσία του Μητροπολίτου Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη, των Αντιδημάρχων, του Ανωτέρου Διοικητού Φρουράς Κομοτηνής και Διοικητού της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού, του Διοικητού της 21ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας και της Στρατιωτικής Μουσικής, πραγματοποιήθηκε η παραλαβή της ιστορικής σημαίας της πόλεως και αμέσως λιτανευτικώς σχηματίσθηκε πομπή, η οποία κατέληξε στο Ηρώον της πόλεως, όπου έγινε η έπαρση της ιστορικής σημαίας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής.

Ακολούθως εψάλη υπό του Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος, επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου, παρουσία των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Εκπαιδευτικών Αρχών του Νομού και της πόλεως και αντιπροσώπων των μαθητών της Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως.

Το απόγευμα της 13ης Μαίου ε.ε., παραμονή της εορτής των Ελευθερίων της πόλεως της Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της σεβασμίας και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης από την ομώνυμη Ιερά Μονή Βαθυρρύακος, στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, λοιπών εκπροσώπων, συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Η πομπή κατέληξε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου και συγχοροστατούντων των: Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου και του οικείου Μητροπολίτη.