Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Λουκά Πατησίων

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε, χθες Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, ο πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ναό των Αθηνών, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου.

Τον Μητροπολίτη πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. π. Βαρνάβας Θεοχάρης, οι Εφημέριοι του Ναού και άλλοι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κλήση των Αγίων Αποστόλων και στη σημασία της προσωπικής κλήσεως του καθενός μας και στην ανταπόκριση μας στο κάλεσμα του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Στο τέλος ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Μάξιμος Ματθαίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο για την παρουσία τους, καθώς και όλους τους προσελθόντες κληρικούς, και ο Μητροπολίτης ανταπέδωσε τις ευχαριστίες, ευχαριστήσας πρωτίστως τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την ιεροκανονική άδεια χοροστασίας. Σήμερα το πρωί θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προστεί της Θείας Λειτουργίας και πάλιν ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. κ. Αμφιλόχιος.