Πανηγυρικός εσπερινός στην Άρτα χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Άρτης

Το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, το απόγευμα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, στη Μνήμη του Αγίου Πατρός μας, Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης και τέθηκε σε προσκύνηση απότμημα του τιμίου Λειψάνου του τιμωμένου Αγίου.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανέγραψε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τον Μητροπολίτη Εδέσσης Καλλίνικο, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020.

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, κηρύσσοντας τον Θείο λόγο, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο του εορτάζοντος Αγίου, ενώ κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο που έζησε στον δικό μας τόπο και στην δική μας εποχή.

Συνάμα ευχήθηκε στον εορτάζοντα  Μητροπολίτη Άρτης τα έτη του να είναι πολλά με υγεία και να έχει κάθε καλό στην Αρχιερατική του διακονία.

Ο Μητροπολίτης Άρτης, στο πέρας του Εσπερινού εξέφρασε τόσο την ευγνωμοσύνη του προς τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων για την παρουσία του στην πανήγυρη, όσο και την συγκίνησή του, διότι προ τριάντα ετών, δηλαδή, το έτος 1991, κατά την μοναχική του Κουρά, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο, έλαβε το όνομα Καλλίνικος, εις τιμήν του Μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης και ήδη Αγίου της Εκκλησίας, Καλλινίκου, με τον οποίο ο Αργολίδος Ιάκωβος συνδεόταν με βαθύτατους πνευματικούς δεσμούς.

Ζἠτησε δε, από τους παρισταμένους, να προσεύχονται, ώστε εκτός από το όνομα να λάβει και λίγη από την Χάρη του προστάτου του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης.