Πανηγυρικός Εσπερινός για τα Ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Στον ιερό καθεδρικό ναό τού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λευκωσία, με την παρουσία ιεραρχών, κληρικών και πιστών εντός και εκτός του ναού, τελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2020, πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός, επί τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου.

Στο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο εορτάζων Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομος και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Κιτίου κ. Νεκταρίου, Κηρυνείας κ. Χρυσοστόμου, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, των επισκόπων Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, Χύτρων κ. Λεοντίου, Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι και οι Έξαρχοι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος και Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος αντίστοιχα.

Τους ύμνους της ιερής ακολουθίας απέδωσε κατανυκτικά ο ιεροψαλτικός χορός τού Καθεδρικού Ναού, ενώ στην αρτοκλασία εψάλη σε ήχο πλ. α΄ αργό το «Θεοτόκε Παρθένε» από τον Καθηγούμενο τής Ι. Μ. Αποστόλου Βαρνάβα και Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Ιωάννη Ιωάννου.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού, ακολούθησε μετάβαση με πομπή στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όπου εψάλη ο πολυχρονισμός προς τιμή του Μακαριωτάτου και στη συνέχεια δέχθηκε τα συγχαρητήρια των παρευρισκομένων.