Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Στεφάνου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στο φερώνυμο παρεκκλήσι του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος όπου την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Στον εσπερινό προεξήρχε ο Β’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης. Επίσης συμμετείχαν ο Πανοσ. Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας, Προϊστάμενος ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, ο Πανοσ. Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, Προϊστάμενος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και ο Πρωτοπρ. Αθανάσιος Τρίκας, εφημέριος του προαναφερθέντος ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ιωάννης όπως και αναφέρθηκε στον βίο και τον μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Στεφάνου, από τον οποίο εισόδευσε στη Βασιλεία των ουρανών.

Την εορτή τίμησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελλαράκη και πολλοί πιστοί.

Επίσης, το αναλόγιο διηκόνησαν ο κ. Γεώργιος Καραγκούνης Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και ο κ. Ιωάννης Δέδες, Λαμπαδάριος του προαναφερθέντος ιερού ναού με τη συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης