Πανηγυρικοί εορτασμοί για τον Πολιούχο της Λεμεσού

Τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Νοεμβρίου, ο μέγας πανηγυρικός και πολυαρχιερατικός εσπερινός επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της Λεμεσού, στον ομώνυμο ναό του Αγίου.

Κλήρος και Λαός, με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές, τίμησε επαξίως τον μιμητή του Δεσπότου Χριστού, Ιωάννη.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος ενώ, ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος παρέστη στο ιερό βήμα.

Στον εσπερινό συμμετείχαν ιερείς και διάκονοι της Μητρόπολης Λεμεσού καθώς και ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης.

Την ημέρα της εορτής τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού, προ της απολύσεως ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα, τονίζοντας ότι οι μικρές αυτές ταλαιπωρίες που περνούμε είναι και για να μας δοκιμάσουν πνευματικά και για να μας διδάξουν, ότι τελικά την ελπίδα μας πρέπει να την έχουμε στο Θεό και όχι στα ανθρώπινα πράγματα.

Ο κ. Αθανάσιος συνεχίζοντας ανέφερε ότι η περίοδος αυτή είναι μια περίοδος δύσκολη και θλιβερή για όλους. “Προσευχή χρειάζεται” πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών εκτίθεται προς προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος ενώ, τα ψαλτήρια κόσμησε η χορωδία της Μητρόπολης “Ρωμανός ο Μελωδός”.