Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελείται αυτή την ώρα στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, τιμώντας τον Άγιο και προστάτη της πόλης.

Χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ενώ μαζί του συλλειτουργούν οι Μητροπολίτες -Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος,
-Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνας, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Χθες πραγματοποιήθηκε η λιτανεία του ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου και της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Γεροντίσσης στους κεντρικούς δρόμους γύρω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη.

Στην ιερά λιτανεία συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Γρεβενών κ. Δαυίδ, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων.

Επίσης, συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων, άρματα του Γ’ Σώματος Στρατού, τα σώματα ασφαλείας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ ακολούθησαν με σεβασμό και κατάνυξη χιλιάδες προσκυνητές.