Πανελλήνιο Συνέδριο Κατηχητών: Πώς θα μεταδώσουμε στους νέους μας το όραμα του 1821

Πανελλήνιο Συνέδριο Κατηχητών της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα «Πώς θα μεταδώσουμε στους νέους μας το πνεύμα και το όραμα του 1821», θα πραγματοποιηθεί κατόπιν απόφασης της συνεδρίας της 3ης Νοεμβρίου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σχετικό εγκύκλιο σημείωμα εστάλη προς τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στη Λαμία, και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της μητροπόλεως Φθιώτιδος, η οποία με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών έχει αναλάβει τη φιλοξενία των μελών της Επιστημονικής και της Οργανωτικής/Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς και των συνέδρων και γενικά την κάλυψη των εξόδων του συνεδρίου.

Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος, θα προεδρεύσει της Επιστημονικής Επιτροπής, ενώ εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν:

  1. Ο Αντώνιος Σμυρναίος, καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας και Διδακτικής της Ιστορίας στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  2. Ο Λαυρέντιος Δελασσούδας, ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής του ΕΚΠΑ.
  3. Η Σεβαστή Μαζέρα – Μάμαλη, δρ Βυζαντινής Μουσικολογίας, πρώην διδάσκουσα στην ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων, ιδρύτρια και Δομεστίκαινα Χορού Ψαλτριών «Αδουσαι», καθηγήτρια Μουσικής.
  4. Ο Μιχαήλ Τρίτος, καθηγητής ΑΠΘ, πρώην κοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής.

Στο Συνέδριο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού, ενώ οι εισηγητές και οι σύνεδροι, κληρικοί και λαϊκοί, κατά την προσέλευσή τους θα επιδεικνύουν το ενδεικνυόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού, νοσήσεως ή διενέργειας ελέγχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ