Π. Μαρινάκης: Η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία

Απάντηση σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, αναφορικά και με το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η  δήλωση του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος σχετικά με την ομοφυλοφιλία την οποία χαρακτήρισε ως αμαρτία (21:58).

“Προφανώς και δεν είναι αμαρτία. Είναι λυπηρό να ακούγονται αυτές οι διατυπώσεις που νομίζω δεν εκπροσωπούν ούτε τους πιστούς ούτε την Εκκλησία συνολικά”, απάντησε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι απόψεις αυτές “είναι μειοψηφικές και μας βρίσκουν σθεναρά απέναντι”.

“Το να προσβάλεις συλλήβδην έναν συμπολίτη σου για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό για την οποιαδήποτε επιλογή του ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, νομίζω ότι δεν έχει να κάνει ούτε με την πίστη μας ούτε με αυτό που εκφράζει ούτε με αυτό το οποίο πρεσβεύει”, πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: “Έχουμε απαντήσει πάρα πολλές φορές ότι έχουμε ένα πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε. Υπάρχει διακριτός ρόλος της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας με απόλυτο σεβασμό στην Εκκλησία, στην πίστη μας, και προφανώς ακούγοντας όλα όταν στην συντριπτική πλειοψηφία διατυπώνονται με έναν ευπροσήγορο τρόπο και όχι όπως η μειοψηφική περίπτωση που επικαλεστήκατε.”

Επίσης, σε άλλο σημείο της ενημέρωσης (33:30), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Αρχικά, ο ίδιος απάντησε ότι ο Πρωθυπουργός συναντιέται συχνά με τον Αρχιεπίσκοπο και συζητούν διάφορα αιτήματα, όπως η στέγαση των νέων, η φοιτητική στέγη, τα νέα ζευγάρια, η υπογεννητικότητα. Κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσουν οι συναντήσεις τους κατά τις οποίες θα συζητούν θέματα μείζονος σημασίας. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει τι άλλο συζητήθηκε.

Τέλος, ανέφερε ότι πιστεύει ότι το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια θα υπερψηφιστεί στο Κοινοβούλιο παρά το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκε κομματική πειθαρχεία.

Υπενθυμίζεται ότι σε έκτακτη συνεδρίαση συγκαλείται η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την Τρίτη για να συζητήσει το θέμα της “θέσπισης γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου”.

Παρακολουθείστε το βίντεο μετά το 21:58 σχετικά με το ερώτημα αν η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία: