π. Δημοσθένης Γάτσιος: Ο Παλαιός και ο Νέος Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Πανηγυρικά τιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος στην φερώνυμη εκκλησία στην κωμόπολη της Νέας Κίου στην Αργολίδα.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Δισαρχιερατικός εσπερινός από τους Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικο και Αργολίδας κ. Νεκτάριο. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, ανήμερα της εορτής της μεγαλομάρτυρας Ειρήνης τελέσθηκε o Μεθεόρτιος Εσπερινός Ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδας Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπουλέση και κατόπιν η Ιερά Παράκλησις στην Αγία από τους ιερείς π. Δημοσθένη Γάτσιο και π. Ηλία Γάτσιο.

Εν συνεχεία ακολούθησε ομιλία από τον Εφημέριο του ναού πρωτοπρεσβύτερο Δημοσθένη Γάτσιο, με Θέμα: “Ο Παλαιός και ο Νέος Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης”. Οι κάτοικοι της Κίου κατά πλειοψηφία έχουν ρίζες από την Μικρά Ασία και το χωριό που εγκαταστάθηκαν στην Αργολίδα κτίστηκε από τους προγόνους τους που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Κατά την Ιερά πανήγυρη συρρέει πλήθος προσκυνητών προκειμένου να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης.

Μεγάλη τιμή και ευλάβεια αποδίδουν στην Αγία Ειρήνη οι ευλαβείς ενορίτες άλλα και όλοι οι χριστιανοί της γύρω περιοχής.

Κείμενο-φωτογραφίες: Ευάγγελος Μπουγιωτής