Ορθόδοξη παρουσία στο Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν

Με την ευλογία του κυριάρχου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε, για πρώτη φορά από την ένσκηψη της πανδημίας κορωνοϊού, Θεία Λειτουργία στο Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν.

Με κλιμάκιο συνεργατών του από την Ενορία Ανατολικής Ελβετίας και Λιχτενστάιν στο St. Gallen, ο από τον Απρίλιο 2021 νέος Ιερ. Προϊστάμενος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κασσώτης μετέβη στο Vaduz, στην πρωτεύουσα του αλπικού Πριγκιπάτου, όπου στον προς τούτο παραχωρηθέντα και καταλλήλως διαμορφωθέντα ναό Johanneskirche τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία για τους εκεί διαβιούντες Ορθοδόξους.

Προ της απόλυσης της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ιερό τρισάγιο υπέρ πάντων των εν τω κρατιδίω αναπαυομένων ορθοδόξων χριστιανών και αναγνώστηκε στην γερμανική γλώσσα το σεπτό Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, επί τη ημέρα προσευχής υπέρ του φυσικού περιβάλλοντος.

Τέλος, οι πιστοί πληροφορήθηκαν, με έκδηλη χαρά, ότι προτροπή και ευλογία του Μητροπολίτου Ελβετίας, θα τελείται εφεξής στο Λιχτενστάιν Θεία Λειτουργία μία φορά τον μήνα, και όχι ως ίσχυε μέχρι σήμερα, μόνο τις ημέρες των μεγάλων Δεσποτικών Εορτών.

Η ποιμαντική αυτή μέριμνα λαμβάνεται προς επιστηριγμό και ενίσχυση της ορθοδόξου κοινότητας και με την προοπτική εντατικότερης οργάνωσης στο μέλλον.