“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Ύβρις! Φτιάχνουν με Τεχνητή Νοημοσύνη τον… Χριστό

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το βιβλίο: «Ειπέ τη Εκκλησία» οι ιστορικές εισηγήσεις του αξέχαστου και εμπνευσμένου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας σε 3 τόμους. Μια συλλεκτική έκδοση που αποκαλύπτει το μεγαλείο, τη διορατικότητα και την αγάπη του για την Εκκλησία και την πατρίδα, μη χάσετε τον Β΄τόμο.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκύψει με την ψηφιακή αναπαράσταση του Ιησού μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ονομάζεται A.I Jesus και πληροφορεί τους χρήστες ότι η μορφή του Ιησού είναι έτοιμη να απαντήσει σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από βαθιά ηθικά διλήμματα, μέχρι πώς παίζονται δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια και ερωτήσεις μαγειρικής.
«Η Εκκλησία μας λειτουργεί βάσει του φωτισμού του Αγίου Πνεύματος!» δηλώνει ο Κων/νος Κορναράκης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών και μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής, ενώ ο Ιωάννης Πήτας, καθηγητής Πληροφορικής του ΑΠΘ και ειδικός σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης επισημαίνει: «Αυτό είναι όλο μια παρωδία. Ενα κατασκεύασμα για πιασάρικους λόγους»

Συγκινεί το ρεπορτάζ της «Ο.Α» για την ξυλόγλυπτη μορφή του Αγίου Παϊσίου που σμίλεψαν μαθητές της Σχολής ξυλογλυπτικής Καλαμπάκας .Κατασκεύασαν τον Όσιο σε γλυπτό από πεύκο, που θα τοποθετηθεί στα Μετέωρα. «Τα χέρια μας λες και προχωρούσαν μόνα τους, σαν να σκάλιζε κάποιος άλλος από μέσα μας» λέει ο καθηγητής Αγγ. Πατσιατζής.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Τι γέννησε η κάλπη για την Εκκλησία

*Λύγισε ο Ιερώνυμος στο τελευταίο αντίο στην άγνωστη «μάνα» του

*«Ιερό» καμπανάκι για τη δράση αίρεσης

* Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών η μεγάλη και σεβάσμια μορφή του Ποντιακού Ελληνισμού, Αννα Θεοφυλάκτου

Αρθρογραφούν ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Ηρακλής Ρεράκης κ.α
Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με τον Β΄ τόμο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr