“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Ξεσπούν για το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το Ορθόδοξο Ημερολόγιο 2023. Μια πολυτελής σκληρόδετη έκδοση με πλήρες εορτολόγιο, αργίες, νηστείες και το νόημά τους.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρεται στο ξέσπασμα των Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων για το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας. Ζητούν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την άδεια του επιβλαβούς σωματείου που αναγνώρισε επίσημα το Ειρηνοδικείο Φλώρινας στο πλαίσιο της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Καλούν τον Ελληνικό λαό να αντιδράσει και απευθύνουν παράκληση στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να τοποθετηθεί επί του θέματος. « Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο επιζήμια για το έθνος είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ποτέ δεν αναγνώρισε ο ελληνικός λαός και για την επίσημη κατάργηση της οποίας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, μέχρι την τελική δικαίωση» αναφέρουν .

Συγκινεί το αφιέρωμα της «Ο.Α» στον γιατρό του Οσίου Πορφυρίου ο οποίος πρόσφατα απεβίωσε. Ο διάσημος χειρουργός Βασίλειος Κέκης ήταν ένας άνθρωπος που προσέφερε τις γνώσεις του και την καρδιά του σε όλους, είχε βαθιά πίστη στον Θεό και κούραρε δεκάδες Αρχιερείς, ιερείς και μοναχούς. Επισκεπτόταν πολύ συχνά το Περιβόλι της Παναγιάς, όπου μεταξύ άλλων είχε συναντήσει τον Αγ. Παΐσιο.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Ιστορίες πίσω από τα εικονοστάσια δεκάδων γιοφυριών

*Αλήθειες και ψέματα για την «Κιβωτό»

*Εργα… σωτηρίας στον ιστορικό Ναό Σαρακήνας

*Ο «καλόγερος του λαού» που… ανέστησε την Ι. Μονή Ντουραχάνης

Αρθρογραφούν ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Ηρακλής Ρεράκης, ο Κωνσταντίνος Γανωτής κ.α

Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το ημερολόγιο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr.