“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Βιβλίο και αφιέρωμα για τον π. Ανανία Κουστένη

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” τιμά την κοίμηση του π. Ανανία Κουστένη με το βιβλίο: “Η εξομολόγησή μου” ή εναλλακτικά τον Γ΄τόμος: “Τα πρόσωπα του 1821” το μεγαλύτερο λεξικό για τους ήρωες της επανάστασης, για να να επιλέξετε.

H εφημερίδα aφιερώνει το βασικό της θέμα στον εμβληματικό ιερέα των Εξαρχείων, γέροντα Ανανία Κουστένη ο οποίος εκοιμήθη πρόσφατα μετά από μάχη με τον κορονοϊό. Ο ορθόδοξος κόσμος θρηνεί για το κενό που αφήνει ο ιδιαίτερα αγαπητός κληρικός και επι σειρά ετών συνεργάτης της εφημερίδας μας. Υπήρξε ένας ασυμβίβαστος μαχητής και ταπεινόφρων κήρυκας του Θείου Λόγου. Στάθηκε σε όλους όσους προσέτρεχαν σε αυτόν και ειδικά στους νέους. «Να ανακαλύψουμε τον Κολοκοτρώνη που έχουμε μέσα μας» συνήθιζε να λέει. Πώς περιγράφει τη γνωριμία του με τον Αγ. Πορφύριο, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να επιστρέψει στην ιεροσύνη. Η «Ο.Α» δημοσιεύει το τελευταίο άρθρο του.

«Αλλάζει ο άνθρωπος;»Ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης, διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής και συγγραφέας εξηγεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα γιατί αν παραιτηθούμε από το να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία μας τότε δεν θα πετύχουμε τους στόχους μας. “Μέσα στη ζωή, αυτό που πρέπει να δούμε είναι ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει αλλαγή, δηλαδή όσοι θεωρούν ότι μπορούν τα πράγματα να μείνουν ίδια δεν συνειδητοποιούν πως οδηγούνται στη φθορά, δηλαδή στον θάνατο” αναφέρει.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Ελληνας συνεργάτης της ΝΑΣΑ στηρίζει τους συντοπίτες του!

*Μάιος: Ο μήνας γενεθλίων της φημισμένης πρωτεύουσαςτης Ρωμιοσύνης

*Η Ελληνική Επανάσταση πηγή έμπνευσης στον καμβά αξιόλογων καλλιτεχνών

*Ο ιός που χτύπησε και το έργο της Εκκλησίας. Τεράστια οικονομικά προβλήματα στις ενορίες, «ανάσα» η έκτακτη επιχορήγηση της κυβέρνησηςστις μητροπόλεις, ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία το Ιδρυμα της Τήνου.

Αρθρογραφούν ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος,, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγούλης,ο Ηρακλής Ρεράκης, ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, η Κέλλυ Μπουρδάρα κ.α

Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr