“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Το πολεμικό λάβαρο των Ποντίων

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” θέλοντας να τιμήσει τη θλιβερή επέτειο της γενοκτονίας του Πόντου, κυκλοφορεί για πρώτη φορά με το πολεμικό λάβαρο των αγωνιστών του.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρεται στη θαυμαστή διάσωση της Ι. Μονής Αγίου Ιωάννου του Μακρυνού στα Μέγαρα. Η φωτιά «άγγιξε» το μοναστήρι, αλλά άλλαξε κατεύθυνση την τελευταία στιγμή με τη χάρη και την θαυματουργή επίσκεψη του Αγίου που γιόρταζε χθες Τρίτη! Σώθηκαν τα λείψανα και το Τίμιο Αίμα Του! «Ενα αόρατο χέρι έγινε ασπίδα για τη Μονή μας» λέει ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεγάρων.

Συγκινεί η εξομολόγηση του μελισσοκόμου του κάβο ντόρο π. Γεωργίου Μάριζα στην «Ο.Α». «Για να φας μέλι πνευματικό πρέπει να περάσεις από το κεντρί της ασκήσεως» τονίζει και μιλά για την ευλογημένη ενασχόλησή του. «Επαιρνα τις κάλστες του πατέρα μου, έβαζα μέσα πέτρες και τις έκανα θυμιατό για να κάνω λειτουργία» θυμάται.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

* Η Κρήτη αποχαιρέτησε την αγιασμένη «γιαγιά Γαλάτεια»!

*Το μεγαλύτερο καμπαναριό της Ορθοδοξίας ηχεί στη Φωκίδα

* Ο Επίσκοπος Κίτρους που πότισε με το αίμα του το δέντρο της ελευθερίας!

* Ο Γέροντας Πατάπιος εξελέγη νέος Δικαίος στη Σκήτη Αγ. Τριάδος των Καυσοκαλυβίων

Αρθρογραφούν ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγούλης, , ο π. Δημήτριος Βασιλειάδης, η Ελένη Ρίκου κ.α .Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με τη σημαία κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr