“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Το πλουσιόπαιδο που έγινε μοναχός

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το χριστιανικό ντοκουμέντο του Αυγουστίνου Καντιώτη : «Κυριακή» Α΄τόμος, τα κηρύγματα και η ερμηνεία των ιερών ευαγγελικών κειμένων για όλες τις Κυριακές του χρόνου και τις εορτές.

H εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρεται στον γέροντα Γεράσιμο Μενάγια ο οποίος από πλουσιόπαιδο και με σπουδές Χημείας στη Ζυρίχη, έγινε καλόγερος στο Άγιον Όρος. Ο γέροντας Γεράσιμος, γόνος πλούσιας οικογένειας από το Ληξούρι, γεννήθηκε το 1881 και ήταν μαθητής του λογοτέχνη Αλέξανδρου Μωραϊτίδη.

Ο ταπεινός λόγιος Αγιορείτης, μετάφρασε την επιστολή που έστειλε το 1941 η Ιερά Επιστασία στον Χίτλερ. Τι λέει ο Άγιος Εφραίμ ο Αριζονίτης για τη γνωριμία του π. Γερασίμου με τον Αγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή , ο οποίος του συμπαραστάθηκε ιδιαίτερα και τον βοήθησε να πολεμήσει τους δαίμονές του.

Αφιέρωμα της «Ο.Α» καταγράφει όλες τις αλήθειες του μακαριστού Χριστοδούλου. Πιο επίκαιρος από ποτέ, ο φωτισμένος και πύρινος λόγος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κάνει ακόμα πιο αισθητή την απουσία του, 15 χρόνια μετά την εκδημία του. «Η πρόκληση για την Εκκλησία είναι ιστορική. Οι καιροί αξιώνουν να λάβει θαρραλέες αποφάσεις και να κάνει γενναίες τομές» είχε αναφέρει

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*«Ουρές» για τον Οσιο Βησσαρίωνα προσκυνητές από κάθε ελληνική γωνιά απέτισαν φόρο τιμής στον Άγιο

*Ένα εργαστήριο δημιουργίας εικόνων

*Ρέθυμνο: Ενήλικες και παιδιά μαθαίνουν την τέχνη της αγιογραφίας

*Ανακαινίστηκε ο ιστορικός ναός στο ελληνικό νοσοκομείο Καΐρου

Αρθρογραφούν ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Ηρακλής Ρεράκης, ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς κ.α .

Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η “Ορθόδοξη Αλήθεια” εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr