“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Τελικά σε ποιο Θεό πιστεύουν;

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το βιβλίο : «Ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις». Η αγιασμένη ζωή του, η ακλόνητη πίστη του, οι αγώνες του για την Ορθοδοξία και το μαρτυρικό του τέλος.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα καταγράφει την έκπληξή της για την αδικαιολόγητη απονομή οφικκίου στον γνωστό ποινικολόγο Σ. Κεχαγιόγλου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, η οποία προκαλεί μόνο θλίψη. Γιατί έπρεπε να δοθεί τέτοια τιμή σε έναν ποινικολόγο, ο οποίος μπλέχτηκε σε περίεργες υποθέσεις και εκπροσωπεί «μπουμπούκια» της παρανομίας; Ποιο ακριβώς καλό έκανε ο ποινικολόγος και αξιολογήθηκε από τον κ. Βαρθολομαίο για την προσφορά του; Τέτοιο παράδειγμα θέλει να δώσει η Εκκλησία; Τελικά…σε ποιόν Θεό πιστεύουν;

Συγκινεί η συνέντευξη του 19χρονου Γιάννη Κορακίδη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κολομβία. Μιλά για την επιτυχία αυτή και την πίστη από όπου αντλεί δύναμη. «Είχα πάρει μαζί μου για τους αγώνες ένα μπουκαλάκι αγιασμό και δύο εικονίτσες -με την Παναγία και τον Αγ. Παΐσιο- που μου έδωσε η μητέρα μου» αναφέρει ενώ για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που του έδωσαν τη νίκη τονίζει: «Έπεσα κάτω κι έκανα τον σταυρό μου».

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Μια ορθόδοξη εκκλησία στην εσχατιά της Κένυας

*«Ιστορίες από καρσί»: Ενθυμήματα και μνήμες από τη Μικρασία

*Προχωρούν τα έργα στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στην Επανωμή

*1913-1918: Τα πρώτα πογκρόμ κατά των χριστιανών της Μικράς Ασίας

Αρθρογραφούν ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανόs, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Ηρακλής Ρεράκης, ο Κωνσταντίνος Γανωτής κ.α Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr