“Ορθόδοξη Αλήθεια”: «Τελείωσε» τον Λουπασάκη ο Ιερώνυμος;

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το 2πλο cd του Πέτρου Γαϊτάνου «Διδαχές και ύμνου της Ορθοδοξίας», μαζί και το 2 cd «Ύμνοι Αγγέλων», με τις ωραιότερες βυζαντινές ψαλμωδίες.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα ασχολείται με το κεφάλαιο «Αγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού» καθώς φαίνεται πως έκλεισε για τον π. Δημήτριο. Τελικά «τελείωσε» τον Λουπασάκη ο Ιερώνυμος;

Πληροφορίες θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο να έχει βγάλει τον ιερέα σε… διακοπές διαρκείας στη γενέτειρά του, την Κρήτη. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν η πίεση και ο θόρυβος με την «Κιβωτό του Κόσμου».

Συγκινεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας για τον ιερέα αγωνιστή της Λέρου. Ο παπα-Αναστάσης Ζαφειρόπουλος αντιστάθηκε ηρωικά κατά την Κατοχή των Δωδεκανήσων.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 1934 ύψωσε την ελληνική σημαία στο καμπαναριό της Αγ. Παρασκευής, ενώ, παρά τις συνεχείς συλλήψεις των Ιταλών για τη δράση του, εκείνος παρέμεινε απτόητος.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Στο Ναύπλιο επέστρεψε η θρυλική σπάθα του 1821

*Το άπορο Κυπριωτόπουλο που έγινε ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος στο Κέμπριτζ

*Η ηθοποιός Γεωργία Ζώη μιλά για την ενσάρκωση του ρόλου της Παναγίας για πρώτη φορά στο θέατρο

*Ο οσιότατος γέροντας Διονύσιος της Κολιτσού όπως τον γνώρισα στην εξομολόγηση.

Αρθρογραφούν ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, οπ. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Ηρακλής Ρεράκης , ο Κωνσταντίνος Γανωτής κ.α .

Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με τα 4 cd κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η “Ορθόδοξη Αλήθεια” εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr.