“Ορθοδοξη Αλήθεια”: Τεχνητή Νοημοσύνη: Ευλογία ή κατάρα;

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το βιβλίο: «Μικρός Συναξαριστής» Α΄τόμος, καθημερινό εορτολόγιο με τους βίους και τα μαρτύρια που υπέστησαν οι Άγιοι και οι Οσιομάρτυρες.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει το φλέγον θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και θέτει το ερώτημα: Ευλογία ή κατάρα; Τα οφέλη, τα σενάρια τρόμου, η άγνοια και η φοβισμένη κοινωνία.

Τι είναι τελικά η εφαρμογή ChatGPT που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας; Είναι πιο έξυπνη από εμάς; Κινδυνεύουμε να χάσουμε τη δουλειά μας από τα μηχανήματα; Ο καθηγητής Πληροφορικής του ΑΠΘ Ιωάννης Πήτας μάς δίνει χρήσιμες απαντήσεις.

Συγκινεί η συνέντευξη του συγγραφέα Πάνου Καρνέζη για τη μικρασιατική καταστροφή. Άκουγε από μικρός τις αφηγήσεις του παππού του για τη Μικρασία, όπου πολέμησε από το 1919 έως το 1922, και τα δραματικά γεγονότα που έζησε. «Είναι ένα τραύμα που δεν έχει επουλωθεί» αναφέρει, ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει: «Συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό “ελληνικό Βιετνάμ” του Δημοσθένη Παπαμάρκου. Η φράση αυτή τα λέει όλα!».

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Αγ. Νικόλαος Πτωχοκομείου: Ένα σύμβολο ενότητας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

*Οι τελευταίοι γενναίοι υπερασπιστές της Πόλης

*Τα έθιμα του Αγίου Πνεύματος

*Οι προκλήσεις στο Άγιον Όρος

Αρθρογραφούν ο π. Ιάκωβος Κανάκης, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο π. Ανδρέας Καππές, ο Ηρακλής Ρεράκης κ.α. Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr