“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Τα βρήκαν Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” τιμά την κοίμηση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου και κυκλοφορεί με το 2πλό cd: «Oι ομιλίες του» , ο κοινωνικός χαρακτήρας της άσκησης, η δύναμη της προσευχής και της νηστείας και στόχος ζωής η αγιότητα.

Μαζί το καθημερινό βοήθημα των πιστών, Β΄τόμος: « Ο Μικρός Συναξαρηστής», καθημερινό εορτολόγιο με τους βίους και τα μαρτύρια που υπέστησαν οι Άγιοι και οι Οσιομάρτυρες.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρεται στη λύση της παρεξήγησης που είχε δημιουργηθεί μεταξύ Βαρθολομαίου και Ιερωνύμου για το εκκλησάκι στο Κτήμα Προμπονά. Όπως φαίνεται Αθήνα, Φανάρι και δήμαρχος Αθηναίων κατέληξαν σε ναό στο Κολωνάκι, τον οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί το Οικ. Πατριαρχείο. Η χρυσή τομή που βρέθηκε λύνει και την παρεξήγηση με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας αποκαλύπτει τους αυστηρούς τόνους που προβάλει προς την Τουρκία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου καθώς κατά την ενθρόνισή του, ο νέος Προκαθήμενος κ. Γεώργιος κάλεσε την Εκκλησία σε εγρήγορση, τονίζοντας:

«Σήμερα που κινδυνεύουμε όσο ποτέ άλλοτε από την τουρκική βουλιμία, η Εκκλησία δεν μπορεί να σταθεί στις κερκίδες απλός θεατής» ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά : «Με όλες μας τις δυνάμεις θα πρέπει να αγωνιστούμε για ματαίωση των τουρκικών στόχων γύρω από την Κύπρο»

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*«Η πανδημία έφερε διχόνοια στην Εκκλησία»

*Κι όμως, υπάρχει σχολή για γονείς!

* Ο τροπαιοφόρος των γραμμάτων και των τεχνών Νίκος Γαβριήλ Πετζίκης

Αρθρογραφούν ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο π. Ηρακλής Φίλιος, ο Ηρακλής Ρεράκης κ.α Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το 2πλο cd και το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr.