“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Συλλεκτικό ημερολόγιο «Οι Άγιοι Αυτοκράτορες του Βυζαντίου»

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το συλλεκτικό ημερολόγιο του 2023 «Οι Άγιοι Αυτοκράτορες του Βυζαντίου», με τους αυτοκράτορες που κατόρθωσαν την αγιότητα στο πέρασμα της Ιστορίας.

H εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει τα διαφορετικά Χριστούγεννα που βιώνουν ανήλικοι πίσω από τα κάγκελα των φυλακών. Ο υπεύθυνος της δράσης «Διακονία Φυλακών» του Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών Χαρ. Τριανταφυλλόπουλος μιλά για το εθελοντικό έργο στις φυλακές Αυλώνα.

Εκατοντάδες παιδιά που εκτίουν την ποινή τους στα σωφρονιστικά ιδρύματα ονειρεύονται αυτές τις μέρες την οικογενειακή θαλπωρή που έχασαν ή δεν είχαν ποτέ .«Το πρώτο που θα ήθελαν είναι να βρίσκονται έξω με τους γονείς τους και τις οικογένειές τους. Για αυτά τα παιδιά, το πρώτο ζητούμενο είναι η ελευθερία τους» αναφέρει.

Συγκινεί το ρεπορτάζ της «Ο.Α» για το πώς γιόρταζαν οι Ελληνες της Πόλης το Αγιο Δωδεκαήμερο. Η κυρία Σούλα Μπόζη, ερευνήτρια λαογραφίας και συγγραφέας της επιτυχημένης «Πολίτικης Κουζίνας» μας μεταφέρει τη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα που επικρατούσε σε όλες τις συνοικίες στο Πέραν, στα Ταταύλα, στο Φανάρι, στα χωριά του Βοσπόρου και της Προποντίδας, συνοικίες όπου υπερτερούσε το ρωμαίικο στοιχείο.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Το παράνομο του «Κέντρου Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα» . Ένα βαρυσήμαντο άρθρο της επιτίμου προέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου

*ΚΥΠΡΟΣ: Τριπρόσωπο και ρεκόρ αποχής ανέδειξε η κάλπη

*Χριστούγεννα 1922: Τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου

*Πώς διασώθηκαν μέχρι σήμερα τα Τίμια Δώρα

*Ιερή «Πρωτοβουλία» για την ενδοοικογενειακή βία

Αρθρογραφούν ο π. Ιάκωβος Κανάκης, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Κωνσταντίνος Γανωτής κ.α Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το ημερολόγιο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr