“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Σύγχρονες Οσιακές Μορφές» της Ορθοδοξίας

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί για πρώτη φορά με το βιβλίο: «Σύγχρονες Οσιακές Μορφές», οι βίοι των αγιασμένων γερόντων της Ορθοδοξίας του 20ου και του 21ου αιώνα σε μια μοναδική έκδοση

H εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει το σπουδαίο έργο του θεολόγου και ιεροψάλτη καθηγητή Χειρουργικής Γεώργιου Σωτηρόπουλου ο οποίος σώζει ζωές με βοηθό τη βαθιά του πίστη και δίνει ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς.

Μιλά για τις δύο επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις ήπατος από ζώντα δότη, που πραγματοποίησε -πρώτη φορά- στην Ελλάδα, και εξηγεί πώς η Θεολογία συμπληρώνει την Ιατρική στη μελέτη της ψυχοσωματικής οντότητας . «Για όσους εμπλεκόμαστε στη διαδικασία των μεταμοσχεύσεων απαιτούνται διαρκής επαγρύπνηση, ιδιαίτερη προσοχή και απαρέγκλιτη τήρηση των αρχών που διέπουν την ύψιστη αυτή διαδικασία» τονίζει.

Συγκινεί το ρεπορτάζ της «Ο.Α» για τους δεκάδες «ιερούς μάρτυρες» της Ιστορίας που βρίσκονται παρατημένοι στη φθορά του χρόνου.

Πλήρως εγκαταλελειμμένα βρίσκονται μέχρι σήμερα πολλά μοναστήρια στην ελληνική επικράτεια, εκεί όπου αγιασμένες μορφές κόσμησαν την Ορθοδοξία με το υπόδειγμα διακονίας και τον εκκλησιαστικό τους λόγο.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Στη Θεσσαλονίκη ο Ιερός Χιτώνας

*Προκόπι Ευβοίας: Ο Αγιος ζήτησε να αλλάξει άμφια

*24 χρόνια από την κοίμηση της γερόντισσας Χαριθέας που αναβίωσε τον μοναχισμό στην Κύπρο

*Ενα φυτώριο μουσικών ταλέντων στην Κέρκυρα

Αρθρογραφούν, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο π. Ανδρέας Καππές, ο Γιάννης Μαλταμπές κ.α. Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr