“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Στον «αέρα» οι παπάδες χωρίς πτυχίο

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με δύο επετειακές προσφορές: «Τουρκικές σφαγές», ένα βιβλίο για τις σφαγές σε βάρος των Ελλήνων, αλλά και τα Ελληνικά ολοκαυτώματα και μαζί : «Αγία Σοφία» όλη ιστορία του αιώνιου συμβόλου της Ορθοδοξίας .

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα δημοσιεύει όλa τα προβλήματα που προκύπτουν από το νέο νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική εκπαίδευση, το οποίο φέρνει τα πάνω κάτω και οδηγεί στον … «αέρα» τους κληρικούς που διαθέτουν μόνο απολυτήριο Λυκείου. Από ότι φαίνεται προβλέπεται να λαμβάνουν μισθό από τη Μητρόπολη και όχι από το δημόσιο . Οι φόβοι και οι θετικές αλλαγές, τα ζητήματα που δημιουργούνται και με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη . Τι λέει ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης. Ποιο είναι το αγκάθι και ποιους τελικά αφορά το μπέρδεμα .Ποιοι προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο στους ιερείς.

Συγκινεί το ρεπορτάζ της «Ο.Α» με την εβραιοπούλα από τη Θεσσαλονίκη που μεταμορφώθηκε σε πιστή χριστιανή και κάποτε την έλεγαν Αλέγκρα. Οι γονείς της τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο την έδωσαν σε Έλληνες Χριστιανούς, για να σωθεί από την καταστροφή που επρόκειτο να έρθει. «Με τα χρόνια τράφηκε από την Ορθόδοξη πίστη και έμαθε ν’ αγαπά τους γονείς της και να προσεύχεται γι’ αυτούς» αναφέρει με συγκίνηση η συνονόματη εγγονή της Αγγελική Βασιλειάδου. «Η γιαγιά μου ό,τι μου δίδαξε, μου το δίδαξε με πράξεις και όχι με λόγια» λέει.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*«Ο ελληνικός λαός, βιώνει το τραύμα της απώλειας του μακαριστού Χριστοδούλου», γράφει ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

*Σώζουν ναό στα Τρίκαλα με το αποτύπωμα του Αγ. Νικολάου!
*Η άγνωστη ιστορία του υπόγειου ναού της Παναγίας στην Αίγινα
*Χίος: Η εθνική και πνευματική προσφορά τριών Γερόντων στο «Μερσινίδι»

Αρθρογραφούν ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγούλης, ο Ηρακλής Ρεράκης, ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, η Κέλλυ Μπουρδάρα κ.α
Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με τα δύο βιβλία κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr