“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Σκληρόδετο Ορθόδοξο ημερολόγιο 2024

Aυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το «Ορθόδοξο ημερολόγιο 2024», μια πολυτελής σκληρόδετη έκδοση, με πλήρες εορτολόγιο, αργίες, νηστείες και το νόημά τους.

H εφημερίδα στο βασικό της θέμα προκαλεί προβληματισμό αναφερόμενη στην αστοχία του πρωθυπουργού να μην αναφέρει λέξη στον Ερντογάν για τα ιστορικά κειμήλια της Σουμελά αφήνοντας μια καλή ευκαιρία να πάει χαμένη. Την αγανάκτησή του εκφράζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού για το θέμα τοποθέτησης των κειμηλίων στην ανακαινισμένη Μονή της Παναγίας στην Τραπεζούντα και επαναλειτουργίας του Ναού της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο. «Επιδεικνύουν μεγάλη ευαισθησία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι ίσης -και ενδεχομένως μεγαλύτερης- αξίας είναι τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΠΕ.

Συγκινεί το ρεπορτάζ της «Ο.Α» για τις ιστορίες διάσωσης 8 θαυματουργών εικόνων. Πώς ξαναγύρισαν στον τόπο τους ιεροί θησαυροί όπως η Παναγία η Τρυφώτισσα, η Βουρλιώτισσα, η Σουμελά, η Σουλτάνα, αλλά και εικονίσματα πολλών ακόμα Αγίων.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Ενα μόνιμο απάγκιο στην Πλάκα για τα Αρχείο Καβάφη

*18 ενορίες σε τουρνουά ποδοσφαίρου

*Άρχισε ο έρανος αγάπης

*Ο Καππαδόκης Αγιορείτης που έμαθε γράμματα χάρη στη Θεοτόκο

Αρθρογραφούν , ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο π. Ανδρέας Καππές, ο Ηρακλής Ρεράκης κ.α. Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το ημερολόγιο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr