“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Προκαλεί τον Αρχιεπίσκοπο ο Λουπασάκης

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί για πρώτη φορά με το βιβλίο: «Ελεύθερη Σμύρνη». Σπάνιες φωτογραφίες σε ένα πολύτιμο, συλλεκτικό λεύκωμα για τη Σμύρνη της καρδιάς μας .

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει την προκλητική στάση του επικαμετανόητου ιερέα των Αγ. Ισιδώρων, ο οποίος εξακολουθεί να προκαλεί παρά το τελεσίγραφο Ιερώνυμου! Ένα πρωτοφανές κρεσέντο απείθειας από τον π. Δημήτριο, που φαίνεται να επιμένει ότι θα συνεχίσει τα ίδια όπου κι αν είναι! Πέντε σοβαρά ερωτήματα για την υπόθεση που σιγοψιθυρίζουν μεταξύ τους όλοι οι Μητροπολίτες, αλλά μένουν αναπάντητα! Κι όλα αυτά την ώρα που προκαθήμενος της Εκκλησίας επί της ουσίας συμφώνησε πως ο κληρικός «αγγίζει» την αγυρτεία και εμπαίζει τους «αφελείς»!

Προβληματίζει το ρεπορτάζ της «Ο.Α» σχετικά με τις κατακόμβες του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο ναό στη Θεσσαλονίκη. Ο π. Δαμασκηνός Πέτικας, προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου, μιλά για τις κατακόμβες του Αγίου που διαχειρίζεται η Εφορεία Αρχαιοτήτων. «Η κρύπτη να αποδοθεί στη χρήση του ναού για λατρευτικούς λόγους» αναφέρει και όπως λέει: «θα ήταν ευχής έργον να τελούνται θείες λειτουργίες».

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Ετσι γιορτάστηκε η πρώτη επέτειος του ΟΧΙ το 1941!

*Εκοιμήθη ο γέροντας Δανιήλ, ένας από τους σημαντικότερους ψάλτες του Αγίου Ορους

*Στρατιωτικός ζωγράφισε τον Αη-Γιώργη πάνω σε βράχο, στο Καστελόριζο

*Χτυπούν ξανά έπειτα από 55 χρόνια οι καμπάνες της Αγίας Αικατερίνης Σουέζ

*Πλήθος προσκυνητών στους Αμπελοκήπους για την Παναγία του Πόντου

Αρθρογραφούν ο Γέροντας Πατάπιος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Κωνσταντίνος Γανωτής κ.α. Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr