Ορθόδοξη Αλήθεια: Πόσο ακόμα θα σιωπά η Εκκλησία

Aυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά με την «Ορθόδοξη Αλήθεια» το βιβλίο αφιέρωμα στον μακαριστό Μητροπολίτη Φλωρίνης με τον πύρινο λόγο, Αυγουστίνο Καντιώτη (54 χρόνια από τη χειροτονία του), με τίτλο: «Ο απεσταλμένος προφήτης του Θεού!» του αρχιμανδρίτη Κοσμά Παλαιογιάννη.

Διαβάστε στο βασικό θέμα της εφημερίδας με τίτλο: Πόσο ακόμα θα σιωπά η Εκκλησία; «Τσιμουδιά» από τους Ιεράρχες για όσα ανήκουστα επιβάλλονται. Ούτε ένας Μητροπολίτης δεν μιλά για τον…. προοδευτισμό που λανσάρουν με κάθε τρόπο, κυβέρνηση και ΜΜΕ! Κραυγή αγωνίας από τον Μητροπολίτη Κισσάμου για το δημογραφικό. «Χρέος της Πολιτείας να μην οδηγήσει τη χώρα στον αφελληνισμό» τονίζει.

Παράδειγμα μίμησης ο λόγος του μακαριστού Χριστοδούλου: «Οταν υπονομεύονται οι αρχές, οι αξίες μας, η θρησκεία, η παιδεία, η οικογένεια και το έθνος μας δεν μπορώ να σιωπώ έστω και αν αυτό μου κοστίζει πολύ ακριβά».

Διαβάστε επίσης:

* Ο κεραμίστας μοναχός της Σκοπέλου
«Ολα αυτά τα χρόνια το εργόχειρο με το οποίο ασχολούμαι είναι η βυζαντινή εικονογραφία» αναφέρει ο π. Θεοδόσιος, που εγκαταβιοί στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου και εκτός από τη διακονία έχει αφιοσιωθεί στην ανάδειξη της κεραμικής τέχνης και της πολιτισμικής κληρονομιάς.

* Η συγκινητική συνάντηση του Μητροπολίτη Κένυας με έναν ξεχασμένο Ελληνα της διασποράς.
Ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος περιγράφει την επίσκεψή του στον κυρ Λευτέρη και τη σύζυγό του, από τη φυλή Κικούγιου στη Μομπάσα και τη βάπτιση του 11χρονου εγγονού τους μέσα στο σπίτι.

* Το σχολείο της Πάρου που χτίστηκε χάρη στον Αγιο γέροντά της
Ανεγέρθη σε χώρο που είχε παραχωρήσει παλιότερα η Μονή Λογγοβάρδας με πρωτοβουλία του τότε Ηγούμενου Φιλόθεου Ζερβάκου.

* Οι Ακρίτες του Ορμενίου φυλάσσουν Θερμοπύλες και ας μην τους τίμησε ποτέ κανείς!
Γέννημα θρέμμα του χωριού, η Χρυσούλα Ιωαννίδου μιλά για την ιστορία του τόπου της, την αδιαφορία του κράτους και τα ανεξίτηλα σημάδια της ξενιτιάς. Σελ. 20-21

Αρθρογραφούν οι: π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, π. Ηρακλής Φίλιος, Κέλλυ Μπουρδάρα, κ.ά

Η απλή έκδοση της εφημερίδας κοστίζει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η «Ορθόδοξη Αλήθεια» εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr