“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Πόσα ξόδεψαν οι Μητροπόλεις για φιλανθρωπίες

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το βιβλίο: «Εσχατολογία και Δευτέρα Παρουσία», για τα σημεία των καιρών και τα λεγόμενα για τη συντέλεια του κόσμου.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει το πολύπλευρο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας για το 2021. Όλοι οι αναλυτικοί πίνακες με τα χρηματικά ποσά που ξόδεψαν οι Μητροπόλεις για φιλανθρωπίες.Τεράστια η προσφορά των μητροπόλεων σε νέους, ηλικιωμένους, ασθενείς και ευπαθείς ομάδες.
Πάνω από 830.000 άνθρωποι ωφελήθηκαν από τις 4.283 ιερές δομές. Σχεδόν 114.000.000 ευρώ δόθηκαν σε ποιμαντικές δράσεις. Χιλιάδες τα συσσίτια, «πρωτιά» για Ηλεία, Νεάπολη και Πειραιά.

Συγκίνηση προκαλεί το ρεπορτάζ της «Ο.Α» για τον θανατοποινίτη Φρανκ Ατγουντ, στην Αριζόνα των ΗΠΑ, που βαπτίστηκε χριστιανός με το όνομα «Αντώνιος» και έγινε «μοναχός Εφραίμ». Τα τελευταία του λόγια πριν την εκτέλεση και η αλληλογραφία του με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο. «Έχω πίστη ότι η ψυχή μου θα ζήσει αιώνια με τον Χριστό» είχε δηλώσει λίγες μέρες πριν εκτελεστεί.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*«Είστε αχάριστοι!» λέει σε Μόσχα και Σερβία το Φανάρι

*«Έφυγε» ο Πισιδίας Σωτήριος, ένας σπουδαίος ιεραπόστολος

*Όσα διδάχθηκε ένας καθηγητής δίπλα στον μακαριστό Σιατίστης κυρό Παύλο

*«Μάρτυρες» της ιστορίας των αλησμόνητων πατρίδων στην ενορία Αγ. Στεφάνου Αττικής.

Αρθρογραφούν ο π. Ιάκωβος Κανάκης, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Ηρακλής Ρεράκης, κ.α. Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr