“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Πόλεμος στο Περιστέρι για τον Εσταυρωμένο

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το βιβλίο : «Οι ιερομάρτυρες της Μικρασιατικής γης», οι Άγιοι που μαρτύρησαν στα ματωμένα χώματα του Ελληνισμού έως τη Μικρασιατική Καταστροφή .

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρεται στην οργισμένη επιστολή πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του Μητροπολίτη Περιστερίου να κατεβάσει τον Εσταυρωμένο από το Ιερό Βήμα . «Συντελείται μέγας σκανδαλισμός και απογοήτευση σε μεγάλη μερίδα του πιστού λαού, μερικοί δε φθάνουν και σε σημεία οργής και αγανάκτησης» τονίζουν και επισημαίνουν : «Δεν είμαστε μερίδα φανατικών, ακραίων και “ζηλωτών”…Απαιτούμε να σεβαστείτε την επιθυμία του λαού και να μην παρατείνετε την αναστάτωση και τον διχασμό που έχει προέλθει και που τείνει να πάρει πολύ σοβαρές διαστάσεις»!

Συγκινεί η εξομολόγηση του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου στην «Ο.Α» για την προσφορά της τοπικής Εκκλησίας στους πλημμυροπαθείς. Τόνοι εμφιαλωμένου νερού, εκατοντάδες χιλιάδες γεύματα, χιλιάδες είδη ατομικής υγιεινής και κλινοσκεπάσματα έχουν ήδη δοθεί σε συνανθρώπους μας που έχασαν όλα τους τα υπάρχοντα. Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος καταγγέλλει ότι στην πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις δεν καθίσταται δυνατό να δηλωθούν προβλήματα σε ιερούς ναούς και σε οικήματα που ανήκουν στην Εκκλησία. Εντυπωσιάζει το γεγονός όςι οαρόλο που τη μεγαλύτερη ζημιά υπέστη το προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη μέσα στα λασπόνερα ρέει πεντακάθαρο το αγίασμα .

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*200 χρόνια λειτουργίας για τον Ιερό Ναό της Υπαπαντής στις Σπέτσες

*Η εξομολόγηση μιας σπουδαίας Μικρασιάτισσας για όσα σημάδεψαν τη ζωή της

*Στην εκκλησιά της Σέτας ξαπόσταιναν οι αγωνιστές του ’21

*Ο κορυφαίος ιστορικός λαογράφος και λόγιος Επίσκοπος της βυζαντινής περιόδου

Αρθρογραφούν ο π. Ιάκωβος Κανάκης, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης κ.α
Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr