“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Οργή Ιεραρχών για τον Ελπιδοφόρο

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί για πρώτη φορά με το βιβλίο : «Αγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης», ο βίος και το συγγραφικό έργο του μέγιστου διδασκάλου της Ορθοδοξίας και του γένους.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρεται στην απογοήτευση και την έντονη ενόχληση των Ιεραρχών στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για την κίνηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής να βαπτίσει δύο παιδιά ομόφυλου ζευγαριού. Οργή των Μητροπολιτών για τον Ελπιδοφόρο, καθώς η ΔΙΣ του ζητά εξηγήσεις και αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας και στο Φανάρι. Για σοβαρό ατόπημα και θράσος κάνουν λόγο τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να προκληθεί ακόμα και ρήξη στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανέβηκαν οι τόνοι και για το θέμα των Αγ. Ισιδώρων, ενώ ασκούνται πιέσεις για έρευνα. Επίσης η ΔΙΣ εξέφρασε δημόσια το ευχαριστώ της σε Μητσοτάκη και Κεραμέως για τις οργανικές θέσεις ιερέων.

Συγκινεί το αφιέρωμα της «Ο.Α» στα βουβά και σκλαβωμένα Ιερά της Ορθοδοξίας στη μαρτυρική Μεγαλόνησο , καθώς σήμερα συμπληρώνονται 48 χρόνια από τη βάρβαρη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, κατά την οποία δεν έλειψαν λεηλασίες και βεβηλώσεις ναών και ιστορικών μονών. Τα περισσότερα έχουν μετατραπεί σε στάβλους, περιστερώνες, και χοροδιδασκαλεία.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Διδάσκοντας Θρησκευτικά σε μια ξεχωριστή ομάδα νέων με «νονό» τον Αγ. Πορφύριο

*Τα θαύματα της Παναγίας Εικονίστριας στη Σκιάθο

*Το παράδειγμα των Αγίων, απάντηση της Εκκλησίας στη fake πραγματικότητα

*Ο Ιάπωνας καπετάνιος και ο ιερέας που έσωσαν χιλιάδες Μικρασιάτες

Αρθρογραφούν ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Κωνσταντίνος Γανωτής κ.α.

Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr