“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Ομολογία πίστης

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί για πρώτη φορά με το βιβλίο: «Ερως Ορθοδοξίας» Α΄τόμος, με βίους Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, κατανυκτικά κεφάλαια ορθοδόξου πνευματικότητος και βυζαντινές εικόνες, του σπουδαίου μελετητή Παντελή Πάσχου.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει την εντυπωσιακή προσέλευση των προσκυνητών στη μητρόπολη Αθηνών για να γονατίσουν μπροστά στη θαυματουργή εικόνα του «Αξιον Εστί». Πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη της Ελλάδας συρρέει από τα ξημερώματα έως τα μεσάνυχτα για να προσευχηθεί στη Χάρη Της χωρίς να πτοείται από την πολύωρη αναμονή . «Ζούμε μία τεράστια ευλογία. «Η Παναγία μάς δίνει κουράγιο, δύναμη και ελπίδα» αναφέρουν.

Συγκινεί η εξομολόγηση του επίτιμου προξένου της Ελλάδας στο Σουδάν κ. Γεράσιμου Παγουλάτου στην «Ο.Α» ο οποίος μιλά για τις εχθροπραξίες στην περιοχή και την εκεί κοινότητα των Ελλήνων, μοιράζεται παιδικές αναμνήσεις και διηγείται πώς ο Κεφαλλονίτης πατέρας του μετανάστευσε το 1940. «Το εισιτήριο επιστροφής έμεινε στα χέρια μου! Ανυπομονώ να γυρίσω στο Χαρτούμ» αναφέρει.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Αθώος εκ νέου ο Κερκύρας!

*Πανηγυρίζοντας τον Όσιο Ακάκιο τον Καυσοκαλυβίτη

*Ο αρχοντικός και ήρεμος στυλοβάτης του σύγχρονου αγιορείτικου μοναχισμού μακαριστός γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης

*Ο Μιχάλης Μανουσάκης, εικαστικός και ομότιμος
καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών,
μιλά για τη σημασία του παιχνιδιού του χθες και του σήμερα

Αρθρογραφούν ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, π. Ανδρέας Καππές, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Μιχαήλ Τρίτος κ.α. Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr