“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Όλα όσα η Σύνοδος της Ιεραρχίας δεν τόλμησε να αγγίξει

H Aυτοκρατορική σημαία του Βυζαντίου

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με την αυτοκρατορική σημαία του Βυζαντίου επί Κωνσταντίνου Παλαιολόγου .

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει όλα όσα η Σύνοδος της Ιεραρχίας δεν τόλμησε να αγγίξει. Οι εκλογές των νέων Μητροπολιτών, τα μηνύματα και τα «καρφιά» στις χειροτονίες των Αιτωλίας και Γόρτυνος, η «βόμβα» του Ιερωνύμου για τα ακίνητα στη Βουλιαγμένη και οι ηχηρές απουσίες.

Ρεπορτάζ της «Ο.Α» αποκαλύπτει τη νέα πρόταση αγιοκατάταξης του Ιωάννη Ούγκλεση, του βασιλιά του δεσποτάτου της Ηπείρου, που έπεσε μαρτυρικά.

«Διαβλέπω ότι υπάρχουν πολλά σοβαρά στοιχεία αγιότητας και θα μπορούσε να υποστηριχθεί μια τέτοια πρωτοβουλία για την αγιοποίησή του» λέει ο Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός. «Ο Ιωάννης Ούγκλεσης δεν χρησιμοποίησε την εξουσία για δικό του όφελος. Αλλά την προσέφερε για τη διακονία του λαού του και της Εκκλησίας.

Και αυτό επειδή ευεργέτησε την Εκκλησία, αφού υπήρξε ο δεύτερος κτήτωρ της Μονής Σίμωνος Πέτρας και πολλών άλλων μοναστηριών του Αγίου Ορους, μεταξύ των οποίων εκείνες του Χιλανδαρίου και του Βατοπαιδίου» αναφέρει.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Η νεαρή δασκάλα που αφήνει το χνάρι της στο σχολείο της ακριτικής Ερείκουσας

*Ο Προφήτης Ηλίας στο Αρκαλοχώρι λειτουργεί ξανά έναν χρόνο μετά τον σεισμό

*Το εξωκλήσι του Ναυπλίου με το θαυματουργό παράθυρο

*«Εφυγε» ο Ελληνας απόδημος που έζησε με τις αξίες της Ορθοδοξίας

Αρθρογραφούν ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Κωνσταντίνος Γανωτής κ.α. Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με τη σημαία 4,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr