Ορθόδοξη Αλήθεια: Οι νέοι αγιομάρτυρες της Εκκλησίας

Aυτή την εβδομάδα η «Ορθόδοξη Αλήθεια» κυκλοφορεί με δύο βιβλία για τους βίους των Αγίων μας για να επιλέξετε.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα δημοσιεύει τους δεκάδες νέους αγιομάρτυρες που ανακήρυξε η Εκκλησία της Ελλάδος. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση της ΔΙΣ για τους ήρωες αρχιερείς και ιερείς του 1821 με την αναγραφή στα Αγιολογικά Δελτία των Ιεραρχών που απαγχονίστηκαν από τους Τούρκους μαζί με Πατριάρχη Γρηγόριο Ε’. Ενας από αυτούς ήταν και ο Χιώτης εθνομάρτυρας Δωρόθεος Πρώιος, ο σοφός διδάσκαλος που συνέβαλε στην εκπαιδευτική αναγέννηση του Εθνους και αντιμετώπισε με θάρρος την αγχόνη, ακλόνητος στην πίστη και στην αγάπη του για το υπόδουλο Γένος.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης τα εξής θέματα:

* Εγκύκλιος για τα οφέλη του εμβολιασμού θα διαβαστεί την Κυριακή στους ναούς

* Φαναριώτες με το βλέμμα στο μέλλον
Απτόητος συνεχίζει ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος την πολιτική του παρά τη δυσφορία των αδελφών του και τα παράπονα μέχρι και από το άλλοτε «άλτερ έγκο» του, τον Αδριανουπόλεως

* Η πρώτη «πράσινη» ενορία στα Βαλκάνια βρίσκεται στον Βόλο
Αναβαθμίζεται ενεργειακά ο Ι. Ναός της Ευαγγελίστριας. Πρωτοπόρο πρόγραμμα, έναυσμα για τη δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου πιο φιλικού προς το περιβάλλον.

* Ποντιακό συναπάντημα υπό τη σκέπη της Σουμελιώτισσας
Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, νέοι και νέες με καταγωγή από τον Πόντο, ηλικίας 18 έως 30 ετών έδωσαν δυναμικό παρών στην ετήσια συνάντηση στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά.

* «Εμείς οι ίδιοι σκάψαμε τον τάφο των σχέσεών μας και τις κάναμε σχάση!»
Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του γέροντα Γαβριήλ του Ι. Καθίσματος Μεταμορφώσεως και του Αγ. Εφραίμ Νέας Μάκρης στους Ανω Δολούς Μάνης, για το μυστήριο της στέψης αλλά και για τα… πορτοπαραθυράκια που βάλαμε στις εντολές του Θεού.

* Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο κελί του «αγίου των γραμμάτων» στου Ψυρρή
Τελέστηκαν πρόσφατα τα εγκαίνια στο ησυχαστήριο αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο στον Ιερό Ναό Αγ. Αναργύρων εκεί όπου ο σπουδαίος Σκιαθίτης λογοτέχνης Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης πέρασε τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής του.

Αρθρογραφούν: ο π. Ιάκωβος Κανάκης, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, η Κέλλυ Μπουρδάρα, ο Κων/νος Οικονόμου κ.ά

Η απλή έκδοση της εφημερίδας κοστίζει 1,5 ευρώ, ενώ η έκδοση με την προσφορά κοστίζει 3,90 ευρώ.