“Ορθόδοξη Αλήθεια”: ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ιερείς της Κατοχής

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί για πρώτη φορά με το βιβλίο: «Έρως Ορθοδοξίας», με βίους Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, κατανυκτικά κεφάλαια ορθοδόξου πνευματικότητας και βυζαντινές εικόνες.

H εφημερίδα αφιερώνει το βασικό της θέμα στους μάρτυρες ιερείς της Κατοχής. Ήδη από τα μέσα του 1941 αρχιμανδρίτες, διάκονοι, ηγούμενοι, καλόγεροι και καλόγριες σε όλη την Ελλάδα επέδειξαν απαράμιλλο θάρρος απέναντι σε αμέτρητα βασανιστήρια και έγιναν αρωγοί στον ανθρώπινο πόνο.

«Τα μυστικά της Πατρίδος μου θα τα πάρω μαζί εις τον τάφον μου.
Βαράτε, είμαι Έλληνας παπάς. Πεθαίνω για τον Χριστό και
την Πατρίδα» έλεγε ο αρχιμανδρίτης της Ι. Μ. Σερβίων και Κοζάνης, Ιωακείμ Λιούλιας.

Έφυγε από τη ζωή ο «πατριάρχης» της ελληνικής δημοτικής μουσικής, ο οποίος ήταν γιος ιερέα. Η εφημερίδα δημοσιεύει όσα είχε εξομολογηθεί στην αποκλειστική του συνέντευξη τον Δεκέμβριο του 2015. «Εάν πεθάνει η θρησκεία, τότε το ίδιο θα συμβεί και με το τραγούδι» είχε τονίσει αναφερόμενος στην πίστη, ενώ είχε επισημάνει: «Πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοσή μας».

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Οκτώ Αρχιερείς στις χειροτονίες των νέων Παραμυθίας και Φλωρίνης

*Κορυφώνονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Αγ. Δημήτριο

*Εκοιμήθη ο Μετρών Δημήτριος ο ιδρυτής του πρώτου Ελληνικού Παιδικού Χωριού Βορείου Ελλάδος

*Η αυτοκρατορία της Νίκαιας και ο άριστος, ελεήμων ηγεμόνας

Αρθρογραφούν ο Γέροντας Πατάπιος, π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο π. Ανδρέας Καππές. Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr