“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Οι κρυφοί Άγιοι της εποχής μας

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με 4 cd μαζί, το 2πλό cd «Διδαχές και ύμνοι της Ορθοδοξίας» του Πέτρου Γαϊτάνου και το 2πλο cd «Ύμνοι Αγγέλων», ψάλλει ο πρωτοψάλτης Νίκος Αμοριανός ενώ συμμετέχει στο κλαρίνο ο Βασίλης Σαλέας.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα μας παρακινεί να γνωρίσουμε τρεις κρυφούς Αγίους της εποχής μας. Μαθητεία αγιότητας από νέους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ο τετραπληγικός Φίλιππος με την ιώβεια υπομονή, ο πάντα γελαστός Γιώργος, που ζει καθηλωμένος στο κρεβάτι του πόνου, και ο Στέλιος, που, παρά την επί 30 χρόνια παράλυσή του, δημιουργεί μουσική με το ένα δάχτυλο του χεριού του. Ο καθηγητής Χαράλαμπος Μπούσιας μιλά για τη συγκλονιστική εμπειρία του κοντά σε Κύπριους αγωνιστές της ζωής παραδείγματα πνευματικής αφύπνισης.

Εντυπωσιάζει το αφιέρωμα της εφημερίδας στον Χέμινγουεϊ ο οποίος ως ρεπόρτερ έγραφε όλα όσα βίωσε στη Μικρασιατική Καταστροφή. Ο σπουδαίος λογοτέχνης έφτασε ως ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Σεπτεμβρίου 1922. Ο νεαρός τότε Ερνεστ αποτύπωσε με ακρίβεια τις πολιτικές εξελίξεις και τις εντυπώσεις του για όσα έβλεπε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια του.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Τα έθιμα του Λαζάρου, τα «λαζαράκια», τα «κερκέλια», οι «λαζαρίνες», το βαγί και η αναπαράσταση.

*Ακολουθώντας τα βήματα του Ιησού στα μέρη όπου γεννήθηκε και μαρτύρησε

*«Κλικ» στα χρώματα της Ορθοδοξίας

*Ολη η γειτονιά μοσχομυρίζει πασχαλιά!

Αρθρογραφούν ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο π. Ανδρέας Καππές, ο Ηρακλής Ρεράκης κ.α. Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με τα 4cd κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr.